سلام. به اولین و بزرگترین سامانه تعاملی آموزشی کشور خوش امدید.

دسته بندی : /

اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری

تاریخچه
مرور وقایع گذشته و آمارهای بهداشتی در طول 20 سال گذشته نشان می دهند که بلایای طبیعی باعث مرگ بیش از سه میلیون و حداقل 800 میلیون نفر زخمی در جهان شده است. تنها طی سال های 1996-1987 میلادی خسارت های ناشی از بلایای عظیم به بیش از چهارصد میلیارد دلار رسیده است و این در حالی است که در دهه قبل میزان خسارت ها 127 میلیارد و دو دهه قبل یکصد میلیارد دلار بوده است.در سه دهه گذشته میزان وقوع بلایا 3 برابر و زیان های مالی ناشی از آن ها 8 برابر شده است.
ایران جزء 10 کشور بلا خیز جهان است و 90% جمعیت کشور در معرض خطرات ناشی از سیل و زلزله قرار دارند . بلایای طبیعی تنها در طی هفت سال گذشته بیش از 2557 میلیارد ریال خسارت به کشور وارد نموده است و کشور ما از نظر آمار وقوع حوادث طبیعی در مقام ششم جهانی قرار دارد و در 90 سال اخیر بیش از 120 هزار نفر از مردم ایران بر اثر وقوع بلایای طبیعی کشته شده اند که از این تعداد 76 درصد بر اثر زلزله و 13ذرصد بر اثر سیل و 11 درصد بر اثر سایر بلایای طبیعی جان خود را از دست داده اند.
در سطح جهان بیش از چهل مجموعه بلایای طبیعی با زیر مجموعه های متعددد شناسایی شده اند که از این تعداد حدود سی مجموعه بلایای طبیعی ،ایران را تهدید می کند. بنا بر اظهار نظر کارشناسان ، ایران یکی از مستعد ترین کشورهای روی خط زلزله دنیا است. بر پایه آمارهای رسمی در 30 سال گذشته بیش از 60 درصد تلفات جانی کشور ناشی از زلزله بوده است و از 678 شهر کشور فقط 3 درصد آن از نظر وقوع زلزله کم خطر طبقه بندی شده اند. بررسی ها نشان می دهد که تقریبا“ در هر هفته 2 زلزله با شدتی کمتر از چهار ریشتر ، در هر ماه یک زلزله با قدرت 4 و در هر دو سال زلزله با شدت 6 و در هر ده سال یک زلزله بالای 6 درجه در مقیاس ریشتر در کشور رخ داده است. یکی از مهیب ترین بلایای طبیعی طبیعی قرن بیستم که در کشور ما رخ داده است زلزله 31 خرداد سال 1369 در استان زنجان و گیلان بود که بیش از 40 هزار نفر تلفات جانی و یکصد هزار نفر بی خانمان بر جای گذاشت


اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراریاقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری

حوادث پیش بینی نشده همواره در زندگی بشریت تاثیر گذار بوده و گاه و بی گاه زیانهای جانی و مالی زیادی را بر آنها تحمیل کرده است. از این رو چگونگی برخورد با این بحران ها یکی از ضروریات برای ملل و انسانها می باشد. بعضی مواقع انسانها اهداف پیشگیرانه داشته و گاهی به دنبال کاهش اثرات بحران ها می باشند . لذا امروزه  مدیریت بحران به صورت جدی پیگیری میشود. که در این میان مسائل بهداشتی یکی از ارکانی است  که باید همواره به آن پرداخته شود . خصوصا اینکه کشور عزیزمان جزء ده کشور بلاخیز جهان و چهارمین کشور بلا خیز در آسیا میباشد. اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری بسیارمهم است.

بحران:

بحران حوادثي است كه در اثر رخدادها و عملكردهاي طبيعي و انساني به طور ناگهاني به وجود مي آيد، مشقت و سختي ر ا به يك مجموعه يا جامعه انساني تحميل مي كند و برطرف كردن آن نياز به اقدامات اضطراري، فوري و فوق العاده دارد.

مديريت بحران: فرايند عملكرد و برنامه ريزي مقامات دولتي و دستگاههاي اجرايي دولتي و عمومي است كه با مشاهده، تجزيه و تحليل بحران ها، به صورت يكپارچه، جامع و هماهنگ با استفاده از ابزارهاي موجود تلاش مي كنند از بحران ها، پيشگيري نمايند يا در صورت بروز آنها در جهت كاهش آثار، آمادگي لازم، امداد رساني سريع و بهبود اوضاع تا سطح وضعيت عادي تلاش نمايند.

مديريت مخاطرات: فرآيندي است كه سطح تحمل يك خطر مشخص را در جامعه شناسايي مي كند و اين اطلاعات در جهت تصميم گيري براي اقدامات مربوطه به كاهش اثرات مخاطرات و مقابله با آن ها به كار مي برد. اين فرآيند با توجه به منابع و هزينه هاي كاهش مخاطرات انجام مي گيرد.

امداد ونجات: عمليات امداد و نجات به عنوان بخش عمده مرحله مقابل شامل جستجو، نجات، ارائه كمك هاي اوليه انتقال مجروحان تا نزديكترين و اولين مركز درماني ، تغذيه اضطراري، تامين سرپناه اضطراري، تخليه جمعيت ها تامين امكانات اوليه و دريافت و توزيع كمك هاي فردي و اقلام اهدايي سازمان هاي غير دولتي داخلي، خارجي و بين المللي است.

www.DigiFiles.org

به این مطلب امتیاز دهید

محصولات مشابه

پرسش نامه تعیین شغلی هالند با تفسیر

پرسش نامه تعیین شغلی هالند با تفسیر

مدیریت کیفیت ISO 10015

مدیریت کیفیت ISO 10015

ارگونومی

ارگونومی

توانمندسازی

توانمندسازی

  • کاربر: سپهر جوان
  • قیمت: 38,400 تومان
  • دسته:
علوم رفتاري با کارکنان

علوم رفتاري با کارکنان

خلاصه کتاب كليد طلايي ارتباطات

خلاصه کتاب كليد طلايي ارتباطات

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کسب درآمد از فروش فایل
برو بالا