سلام. به اولین و بزرگترین سامانه تعاملی آموزشی کشور خوش امدید.

آموزش ساخت پادکست

صفحه اصلی » عمومی, مقالات » آموزش ساخت پادکست

 

آموزش ساخت پادکست

پادکست نوعی محتوای صوتی است که در اینترنت منتشر و پخش می‌شود. بر خلاف سایر شکل‌های محتوایی مانند ویدیو یا متن وبلاگ که تمام توجه شخص به آن‌ها معطوف می‌شود، پادکست را می‌توان به هنگام انجام فعالیت‌های دیگر هم گوش داد.واژه پادکست از دو واژه «iPod» و «‌Broadcast» تشکیل شده که اولی دستگاه پخش موسیقی اپل و دومی به معنای «انتشار» (به طور معمول در رادیو و تلوزیون) است. آمارها نشان می‌دهند که افراد به طور معمول در هفته ۵ ساعت از وقت خود را به گوش دادن پادکست اختصاص می‌دهند. 

انواع پادکست

حال که می‌دانید پادکست چیست و چه اهمیتی به لحاظ محتوایی دارد، در ادامه انواع پادکست را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

پادکست مصاحبه: پادکست مصاحبه (Interview Podcast) به پادکستی می‌گویند که در آن، یک یا دو میزبا (مجری) در هر قسمت با افراد مختلفی گفتگو کنند. این روش محبوبیت زیادی دارد چراکه نسبت به سایر روش‌ها، درگیری ذهنی کمتری ایجاد می‌کند. برای اجرای این روش به طور معمول، در رابطه با شخص مصاحبه‌شونده تحقیقاتی انجام می‌گیرد و فهرستی از سوالات آماده می‌شود.البته برای دعوت از میهمانان باید روش‌های مناسبی را در پیش بگیرید به همین دلیل، این نوع از پادکست معمولا در ابتدای کار مورد استفاده قرار نمی‌گیرد مگر این‌که میزبان برنامه شخص معروفی در حوزه تخصصی خود باشد. یکی از راه‌هایی که بخواهید در این حوزه پیشرفت کنید این است که به کمک شبکه‌های اجتماعی، خودرا به افراد متخصص در حوزه کسب و کارتان معرفی کنید. برای این کار می‌توانید مطلب «بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست و چگونه انجام می‌شود؟ از صفر تا صد» را مطالعه کنید.

پادکست تک نفره: برای افرادی که به تازه‌گی با پادکست آشنا شده‌اند و می‌خواهند شروع به ساخت پادکست کنند، «پادکست تک‌نفره (Solo Podcast) یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌آید. این نوع پادکست‌ها به طور معمول به صورت مونولوگ اجرا می‌شوند و یک نفر اجرای برنامه را به عهده می‌‌گیرد. محتوایی که به طور معمول در این نوع پادکست‌ها ارائه می‌شود منحصر به موضوع خاصی نیست و به مجری وابسته است. با این وجود، موضوعات زیر را می‌توان برای پادکست تک‌نفره در نظر گرفت.

پادکست سوال و جواب:

  • اخبار
  • قصه‌گویی
  • ارائه نظرات شخصی
  • بحث‌ در مورد تخصص یا هنری خاص

به طور مثال ممکن است پادکستی در رابطه با سبک‌های نقاشی داشته باشید یا این‌که در مورد تکنیک‌های ترکیب‌بندی در عکاسی صحبت کنید. تمامی این موارد می‌توانند موضوعی برای اجرای تک‌نفره پادکست باشند.

پادکست چندنفره:این نوع ساخت پادکست شامل بیش از دو مجری (میزبان) است. اگر به دنبال ساخت پادکست به کمک دوستان یا شرکای تجاری خود باشید، این شکل از پادکست می‌تواند بسیار مفید باشد. «پادکست‌های چندنفره» (Multi-host Podcasts) شامل بحث‌هایی با نظرات و دیدگاه‌های مختلف هستند. این موضوع برای افراد علاقه‌مند به شنیدن نظرات مختلف و چالشی، بسیار جذاب خواهد بود. پادکست‌های چندنفره حتی برای تولیدکنندگان آن نیز بسیار جذاب‌تر است چراکه فشار کمتری را به واسطه تعداد افراد و نظرات بیشتر تحمل می‌کنند.

تجهیزات ساخت پادکست

1-خرید یک میکروفون:شروع و پایان یک پادکست با کیفیت با میکروفون همراه است. هرقدر میکروفون بهتری تهیه کنید، صدای واضح‌تری را نیز به مخاطب ارائه می‌دهید. البته نیازی به صرف هزینه‌های نجومی برای این کار ندارید.

2-کارت صدا:برای این‌که بتوانید از میکروفون‌های کاندنسر و داینامیک استفاده و صدای ورودی را به کامپیوتر منتقل کنید نیاز به استفاده از کارت صدا دارید. حتی اگر قصد ساخت پادکست به صورت یک‌نفره را دارید بهتر است کارت صدایی را انتخاب کنید که حداقل دو ورودی میکروفون داشته باشد تا در صورت نیاز بتوانید میکروفون دیگری را مورد استفاده قرار دهید.

3‌-پاپ‌فیلتر: زمانی که در مقابل میکروفون صحبت می‌کنید، ادا کردن حروفی مانند «پ» در میکروفون، پالس‌هایی ناخواسته ایجاد می‌کند که با استفاده از این وسیله، این صداها حذف خواهند شد و کیفیت صدای بهتری را به مخاطب خود ارائه می‌دهید.

 4-ضبط، آپلود و ترویج: پیش از آن‌که دکمه ضبط را فشار دهید باید چند مرحله دیگر را نیز برای ساخت پادکست در نظر بگیرید این مراحل در زیر آورده شده‌اند.

مراحل ساخت پادکست

گام اول: مشخص کردن جایگاه و زمینه فعالیت پادکست

همانند وبلاگ‌نویسی، برای پادکست نیز باید موضوعی را انتخاب کنید که مردم به یادگیری آن علاقه‌مند باشند و قبلا نیز تولید نشده باشد. ۲ شکل مختلف وجود دارد که بخواهید کار خود را آغاز کنید.در حالت اول، پادکستی را می‌سازید که ترافیک اضافه و به دنبال آن مشتریان بیشتری را برای فعالیت تجاری شما فراهم کند. در این حالت، دسته‌بندی کلی پادکست شما مشخص شده است و در نتیجه باید مرتبط با فعالیت تجاری شما باشد. در حالت دوم، پادکست را با هدف انجام یک فعالیت تجاری با امید کسب سود از آن می‌سازید. در این مورد، انتخاب‌های بیشتری خواهید داشت. اما پیش از انتخاب موضوع پادکست، به این نکته توجه داشته باشید که شنوندگان به طور معمول به دنبال پادکستی با توصیه‌های تخصصی هستند.بر خلاف وبلا‌گ‌نویسی که در آن می‌توانید به یک موضوع به شکل مقدماتی بپردازید، افراد در پادکست به جستجوی افراد متخصص و راهنمایی گرفتن از آن‌ها هستند. بنابراین بهتر است این پرسش را از خود بپرسید که در چه زمینه‌ای تخصص دارید. اگر در زمینه خاصی تخصص ندارید به عنوان روشی جایگزین می‌توانید از دوستان و آشنایان متخصص خود کمک بگیرید و آن‌ها را به پادکست خود برای مصاحبه دعوت کنید. البته افراد کمی هستند که چنین روابط عمومی داشته باشند و به یاد داشته باشید دعوت از مهمانان متخصص کار دشواری است چراکه مردم همواره در انتظار پاسخ سوالات مختلفی از جانب این افراد هستند.قرار نیست که با زحمت فراوان پادکستی را بسازید و بعد متوجه شوید که کسی به این پادکست علاقه‌ای ندارد. به همین دلیل، پیش از ساخت پادکست باید آن‌را اعتبارسنجی کنید. فرض کنید که موضوعی کلی یا دسته‌بندی خاصی را در نظر دارید. پادکست‌های مهم این دسته‌بندی را در سایت‌های ارائه دهنده پادکست بررسی کنید. نگاهی به نزدیک‌ترین دسته‌بندی موضوعی نزدیک به پادکست خود داشته باشید. هریک از این دسته‌بندی‌ها، موضوعات مختلفی را پوشش می‌دهند. به طور مثال، پادکست‌های تجاری به طور معمول موضوعات زیر را شامل می‌شوند:

  • امور مالی شخصی
  • اقتصاد
  • کارآفرینی
  • بورس

برای پادکستی که در ذهن دارید ببینید چه تعداد پادکست در ۲۰ پادکست برتر آن دسته‌بندی، موضوع شما را پوشش می‌دهند. اگر تنها ۱ یا ۲ پادکست وجود داشتند یعنی تقاضا برای این پادکست بسیار کم است و کسب موفقیت در این زمینه دشوار است. به طور معمول ۴ یا ۵ موضوع در دسته‌ پادکست‌های عمومی وجود دارند که بسیار پرطرفدار هستند و بهتر است یکی از این موارد را انتخاب کنید. به این نکته توجه داشته باشید که داشتن رقیب به پیشرفت شما کمک می‌کند.

به عنوان روشی جایگزین می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید زیرا داده‌های خوبی در گوگل برای یافتن ایده برای پادکست وجود دارد و از این طریق می‌توانید سرنخ‌هایی از موضوعات مختلف پیدا کنید. موضوع مشخص خود را برای پادکست انتخاب و آن‌را به زیرشاخه‌های دیگری تقسیم کنید. به طور مثال، اگر پادکست شما در رابطه با کارآفرینی باشد، زیرشاخه‌های مرتبط با آن‌ عبارتند از:

  • بازاریابی از طریق همکاری در فروش
  • خره‌فروشی بی‌واسطه (دراپ‌شیپینگ)
  • تجارت الکترونیک

حال، این زیرشاخه‌ها را در برنامه‌های جستجوی کلمه کلیدی به همراه عبارت «پادکست» جستجو و موضوع با بیشترین طرفدار را پیدا کنید.

شکل و ایده پردازی پادکست

اگر کسی پیش از شما پادکستی در رابطه با تجارت الکترونیک ساخته باشد این سوال پیش می‌آید که چطور پادکستی متفاوت از او بسازید. ۲ رویکرد را پیش رو خواهبد داشت. اول اینکه قدری تخصصی‌تر به موضوع بپردازید، به طور مثال،‌ پادکستی در رابطه با بازاریابی تجارت الکترونیک تهیه کنید. رویکرد دوم این است که شکل متفاوتی از پادکست را در نظر داشته باشید. پادکست‌های موفق، در تمامی شکل‌های زیر وجود دارند:

پادکست تک‌نفره و چندنفره:

  • مصاحبه
  • مطالعه موردی
  • قصه‌گویی
  • پادکست‌های کوتاه یا بلند

شکل‌های پادکست‌های موجود را بررسی کنید و ببینید که به کدامیک از آن‌ها به خوبی پرداخته نشده است.

گام دوم: انتخاب نام، موسیقی اصلی و طراحی

کارهای زیادی را باید قبل از ساخت پادکست مدنظر قرار دهید که انجام آن‌ها تاثیر بسیاری بر موفقیت شما خواهد داشت. اولین چیزی که شنوندگان به هنگام جستجوی پادکست می‌بینند، نام و کاور طراحی‌شده پادکست است. اگر نام مناسبی را انتخاب نکرده باشید، کسی به آن نگاهی نخواهد داشت. نیازی نیست که برای این کار هوش زیادی به خرج دهید، نامی توصیفی را انتخاب کنید که بر روی مخاطب اثرگذار باشد. اگر شخص معروفی در حوزه کار خود هستید، نام خود را در بخشی از نام پادکست قرار دهید. در غیر اینصورت، کلمه کلیدی اصلی توصیف‌کننده پادکست خود را در نام آن لحاظ کنید. بخش دیگر نام پادکست می‌تواند گویای نحوه برخورد با موضوع اصلی باشد. به طور مثال به نام‌های زیر دقت کنید:

  • کُره پول
  • پادکست استارت‌آپ
  • کارآفرینان بر آتش
  • کاور پادکست

کاور طراحی شده را باید مهم‌ترین بخش یک پادکست برای جلب نظر مخاطب دانست. زمانی را برای آنالیز پادکست‌های معروف در دسته‌بندی موضوعی خود صرف کنید و ببینید که در طراحی کاور، آن‌ها چه موضوعاتی را بررسی و دنبال می‌کنند. توجه داشته باشید که کاور تمامی این پادکست‌ها موارد زیر را شامل می‌شوند:

  • خوانایی مناسبی حتی با ابعاد کوچک دارند.
  • نام پادکست در آن‌ها لحاظ شده است.
  • یک تصویر شاخص مرتبط با موضوع را شامل می‌شوند.
  • پس‌زمینه‌ای رنگی دارند.

درصورتیکه با نحوه طراحی کاور با فتوشاپ آشنا باشید می‌توانید کاور مناسب را خودتان طراحی کنید اما در غیر اینصورت بهتر است این کار را به شخص متخصص واگذار کنید چراکه در این قسمت نیازی به صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیست. بسیاری از سایت‌های میزبان، ابعاد خاصی را برای کاور پادکست در نظر می‌گیرند اما در ادامه، موارد مشترک و کلی را برای طراحی کاور در ساخت پادکست بیان می‌کنیم.

  • اندازه‌ای مربعی با حداقل ابعاد 1400×1400 پیکسل وضوح 72dpi فرمت JPEG یا PNG نوع رنگ RGB

زمانی که کاور پادکست آماده شود ممکن است اندازه آن در سایت به نصف یا کمتر از ابعاد بالا کاهش پیدا کند بنابراین بهتر است قبل از اتمام کار، ابعاد مختلف را بررسی کنید و مطمئن شوید که حالت جذاب خود را در اندازه‌های مختلف حفظ می‌کند.زمانی که شخصی صفحه پادکست شما را بازدید کند، قسمت‌های مختلف (اپیزود) پادکست شما را به همراه توضیح پادکست مشاهده خواهد کرد. این بخش باید توضیحی کوتاه را در رابطه با پادکست و دلیلی برای گوش کردن آن توسط مخاطب ارائه کند. این امر به ۲ دلیل اهمیت دارد. اول این‌که شخص با کلیک بر روی کاور پادکست و باز شدن آن، تا پایان مطالعه توضیحات، به آن گوش نخواهد داد و به همین دلیل، توضیحی جذاب، شنونده‌های بیشتری را جذب می‌کند.دوم این‌که صفحه پادکست شما در نتایج جستجو نمایش داده خواهد شد. به همین دلیل در توضیحات باید کلمه کلیدی اصلی و برخی از کلمات کلیدی مرتبط و مهم را جای دهید.در رابطه با موسیقی نیز پیش‌تر صحبت کردیم. بنابراین از موسیقی مناسبی بهره بگیرید همچین می‌توانید از سایت‌هایی استفاده کنید که این نوع از موسیقی را به رایگان در اختیار شما قرار دهند.

گام سوم: آموزش ساخت پادکست با Audacity

بعد از آن‌‌که محل آپلود و در حقیقت میزبان پادکست خود را انتخاب کردید باید شروع به ضبط آن پادکست کنید. مرحله اول، تنظیمات میکروفون است. اگر از میکروفون‌های USB استفاده می‌کنید کافی است تا آن‌ها را به کامپیوتر خود متصل کنید. اگر از میکروفون‌های آنالوگ گران‌قیمت با کابل XLR استفاده می‌کنید، آن‌ها را به کارت صدا متصل کنید تا صدای ضبط شده از طریق کارت صدا به کامپیوتر منتقل شود. در ادامه، نحوه ساخت پادکست برای سه سناریو مختلف پادکست را بررسی می‌کنیم. این ۳ سناریو در زیر آورده شده‌اند.

  • پادکست تک‌نفره
  • پادکست چندنفره
  • پادکست چندنفره با افراد در محل‌های مختلف
  • ساخت پادکست تک نفره

پادکست تک‌نفره ساده‌ترین نوع ساخت پادکست به شمار می‌آید. تمامی نرم‌افزارهای ویرایش صدا، امکانی برای ضبط از طریق میکروفون دارند اما به طور خلاصه، نحوه کار با نرم‌افزار رایگان «Audacity» را بررسی می‌کنیم. در پنجره اصلی نرم‌افزار، نوع میکروفون را انتخاب کنید.

ساخت پادکست چندنفره

اگر پادکستی با حضور چند نفر را می‌سازید، برای هر شخص باید یک میکروفون آماده کنید. البته اگر از میکروفون‌های کاندنسر و استودیو مناسب استفاده کنید می‌توانید برای دو نفر از یک میکروفن استفاده کنید. برای ساخت پادکست چندنفره باید یک کارت صدا با تعداد ورودی میکروفون کافی داشته باشید تا از این طریق، ویرایش صدا را برای چند کانال در نرم‌افزار انجام دهید. البته نرم‌افزار «Audacity» تنها از یک ورودی پشتیبانی می‌کند از این‌رو می‌توانید از نرم‌افزارهایی همچون «Adobe Audition» یا «Cubase» کمک بگیرید.

ساخت پادکست چندنفره با Skype

برای ساخت پادکست چندنفره می‌توانید از Skype نیز کمک بگیرید که برای ضبط صدا باید از نرم‌افزارهایی همچون «Pamela» یا «MP3 Skype recorder» استفاده کنید که هریک نسخه‌هایی رایگان و پولی را شامل می‌شوند. علاوه بر این در صورتیکه امکان تهیه این نرم‌افزارها را ندارید، ساده‌ترین راه، تهیه بسته‌های مکالمه و استفاده از مکالمه تلفنی و ضبط آن مکالمه توسط برنامه‌های خود موبایل است. همچنین اگر به دنبال کیفیت بالاتری باشید می‌توانید برای میهمانان یا برگزارکنندگان پادکست خود، دستگاه‌های ضبط صدا تهیه کنید و پیش از شروع ضبط مکالمه تلفنی آن‌ها را برایشان ارسال و بعد از اتمام کار نیز آن‌ها را دریافت کنید.

گام چهارم : ویرایش فایل های صوتی پادکست

ویرایش صدا همانند ویرایش ویدیو اما ساده‌تر از آن است. البته توجه داشته باشید که برای ویرایش فایل‌های صوتی باید کمی وقت صرف یادگیری نرم‌افزار مربوطه کنید. البته استودیوهایی نیز هستند که این کار را با صرف هزینه برای شما انجام می‌دهند اما اگر خودتان می‌خواهید این کار را انجام دهید در ادامه، نکات اصلی ویرایش فایل‌های صوتی پادکست را بیان می‌کنیم.

انتقال فایل‌های صوتی

در ابتدا باید فایل‌های صوتی را در نرم‌افزار وارد کنید. برای این کار در نرم‌افزار «Audacity» مطابق تصویر زیر، فایل‌های صوتی را وارد کنید.

آموزش ساخت پادکست با Audacity

در ادامه، پروفایل موج‌های صوتی هر یک از فایل‌های ورودی خود را مشاهده خواهید کرد. به سادگی ویرایش متن در Word، این فایل‌های صوتی را نیز می‌توانید کپی کنید و برش بزنید.

آموزش ساخت پادکست با Audacity

همچنین برای حذف نویز این امکان وجود دارد که با استفاده از امکان «Noise Reduction» در این نرم‌افزار، نویزهای محیطی را حذف کنید. برای آشنایی با این کار نیز مطلب «حذف نویز محیطی از فایل‌های صوتی با Audacity» آماده شده که از این لینک قابل دریافت است.

تهیه خروجی

در نهایت باید از پروژه خود خروجی تهیه کنید. اگر از نرم‌افزار رایگان «Audacity» استفاده می‌کنید، برای تهیه خروجی به صورت MP3 نیاز به نصب بسته‌ای به نام «Lame Mp3 Encoder» خواهید داشت. بعد از نصب این بسته رایگان، به مسیر «File > Export Audio» بروید و بعد از انتخاب مسیر، با فشردن دکمه «Save» یک خروجی تهیه کنید.میزان «bitrate» را حداقل بر روی 128 kbps  و  «Sample Rate» را نیز بر روی44.1 khz تنظیم کنید. زمانیکه دکمه «Save» را فشار دهید، پنجره دیگری باز می‌شود که از شما می‌خواهد تا برچسب‌های فایل صوتی خود را تنظیم کنید. این برچسب‌ها برای تنظیم عنوان و سازنده بکار می‌روند. اگر نمی‌دانید که چگونه برای پادکست خود برچسب‌گذاری کنید، کافی است یکی از پادکست‌های معروف در حوزه کاری خود را دانلود کنید و با کلیک راست بر روی آن و انتخاب «Properties»، به تب «Details» بروید و مشابه آن، پادکست خود را برچسب‌گذاری کنید.

آموزش ساخت پادکست با Audacity

علاوه بر این، در هر زمان که بخواهید می‌توانید در نرم‌افزار «Audacity» با رفتن به مسیر «File > Open Metadata Editor»، کلیه برچسب‌های ایجاد شده را ویرایش کنید. البته به همه برچسب‌ها نیازی ندارید اما در ادامه سعی می‌کنیم به معرفی این برچسب‌ها بپردازیم.

 «Track»  شماره قسمت (اپیزود)

«Title» عنوان کامل اپیزود

«Artist» نام میزبان که به طور معمول نام شما خواهد بود.

«Album»عنوان پادکست

«Year» سال ساخت

«Genre»بیشتر افراد نام «Podcast» را در این قسمت قرار می‌دهند.

«Comment»توضیح کوتاهی در رابطه با اپیزود

«URL» آدرس صفحه قسمت‌های پادکست یا آدرس‌ اشاره شده در پادکست

در اینجا ساخت پادکست به انتها می‌رسد، انشاله با ساخت پادکست های مفید ، درامد زایی هم داشته باشید.

www.DigiFiles.org

به این مطلب امتیاز دهید
نمایش مطلب
معرفی 5 پادکست معرفی کتاب

یک پاسخ برای “آموزش ساخت پادکست”
  1. سلام
    چه آموزش مفید ‌خوبی بود
    پر برکت باشید عزیزان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برو بالا